Skab en god indsamlingsside!

Skab en god indsamlingsside!

En god indsamlingsside inspirerer, opildner og rammer medlemmerne lige der hvor de vil rammes. Alt efter projektets størrelse og omfang, er der forskellige anbefalinger til en god indsamlingsside. Hvis det er en mindre indsamling, så er det mere den gode historie – hvis det er en større indsamling, så er der mere krav til at vise at man kan omfavne at styre et stort projekt.

Hvorfor er det vigtigt for medlemmet?

Den gyldne regel for en god indsamlingsside, er at den fortæller hvorfor den her indsamling er fabelagtigt. Hvorfor er det at I søger folk støtte, og hvad går pengene til? Jo mere levende (evt. med billeder og video), jo bedre er det. Hold modtagergruppen for øje, hver gang I skriver noget, og sørg for at holde tonen positiv. De fleste har større lyst til at være en del af en god stemning, for et projekt mange bakker op om – så undgå vendinger der giver folk for en følelse af at “de burde” støtte op. De skal gøre det af lyst, og det er jeres opgave at skabe den lyst hos den enkelte modtager.


 Den lille indsamling

  • Den lille indsamling er let at gå til – sørg for at snak om hvilken stor forskel det gør for jer og for den donerende person.
  • Være mere udfoldende og drømmende i teksten, end konkret og detaljefokuseret.

 Den mellem indsamling

  • Find en god balance mellem den opildne indsamlingstekst, og informationen omkring projektets tidsplan, faldgruber og forventninger.
  • Sørg for at argumentere præcist, for hvorfor I netop har valgt at indsamle jeres angivne beløbsstørrelse.

 Den store indsamling

  • Jo større en indsamling, jo flere krav til selve indsamlingssiden.
  • Sørg for at vise budgetter og ansvarlige personer for projektet.
  • Gør opmærksom på hvor I er henne, i forhold til evt. byggetilladelse, støjberegning eller andre faktorer som kan gøre at projektet ikke bliver gennemført!