Find Fonden – hvad er det for noget?

Find Fonden tager udgangspunkt i jeres formål, og vender den traditionelle søgeproces på hovedet.

Del din viden

Find Fonden tager udgangspunkt i jeres formål, og vender den traditionelle søgeproces på hovedet. Groft sagt, kan man sige, at det eneste som er interessant for ansøgeren er:

“Hvilken søgemulighed har størst værdi for os?”

 I stedet for at tage udgangspunkt i fonden, og passe formålet ind derefter – så tages der i stedet udgangspunkt i formålet, hvorefter alle puljer og fonde rangeres derefter.

Jeres formål er ledestjernen

Databasen matcher jeres formål, jeres interesseområde samt jeres geografi op mod alle danske søgemuligheder. Derefter rangeres de efter, hvor stor værdi søgemuligheden har for jer. Rangeringen opdateres løbende, alt efter ændringer i fondens formål, historiske bevillinger, trends i samfundet og så videre.

Det synes Find Fonden giver bedre mening, end en forholdsvis usorteret eller urangeret liste – for så er man selv efterladt med den tunge del af arbejdet.

Hvad betyder rangeringen?

Rangeringen er givet af, hvilken søgemulighed der har størst værdi.
Størst værdi er lidt en sjov størrelse. For hvad betyder det egentligt? Betyder det

a) puljen er nem at søge

b) man får en bevilling næsten hver gang

c) man får mange midler, når man får en bevilling 

Som I måske har gættet, så er rangeringen summen af sandsynligheden for bevilling, bevillingens størrelse når den gives samt hvor tidskrævende det er, at opfylde fondens formål.

Den lidt mere tekniske variant

Grundlæggende handler rangeringen om forventet værdi. Forventet værdi er den gennemsnitlige værdi en given pulje har, hvis den modtager x antal ansøgninger med y formål. Det kan matematisk præsenteres således: 

50.000 kr. x 80% = 40.000 kr. – værdien af de timer, det tager at søge

 

Hvorfor er det så svært at lave en god fondsdatabase?

Det er svært at lave en god fondsdatabase af tre grunde:

1) Fonde og puljer findes på mange samfundsniveauer. Der findes statslige puljer, regionale puljer, kommunale puljer, erhvervsdrivende fonde og ikke-erhvervsdrivende fonde. Der findes ikke en samlet oversigt, så det kræver man har et indblik i hvert samfundsniveau.

2) Man skal holde databasen løbende opdateret. En ting er at lave en fondsdatabase, men virkeligheden er, at ansøgningsfrister, mængden af puljer, fokuspunkter m.m. ændrer sig hele tiden – derfor skal man have et god metode, for hele tiden at være på forkant med ændringerne.

3) Man skal finde en balance mellem information og motivation. Læringen fra foreningslivet er, at mange har en drøm, men mange går i stå på vejen. Ikke fordi det ikke er muligt, men fordi det føles lidt for tungt. Så man skal være varsom med, at give for meget information, for tidligt – vigtigere er det, at opildne motivation, fortælle historien om at det er muligt at komme i mål samt gøre det så nemt som muligt.

Det gør vi med Find Fonden. Tjek Find Fonden ud her

 

Bliv endnu klogere